Vučić: Ministri privrede i poljoprivrede u ponedeljak Dačić: Odluka SPS u sredu

Izvor: Kurir, 25.Avg.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ministri privrede i poljoprivrede u ponedeljak Dačić: Odluka SPS u sredu

Vučić je posle petočasovne sednice GO rekao da će "postoje manje dileme u Predsedništvu" i da će odluka biti doneta u ponedeljak

BEOGRAD- Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će kandidati za ministre privrede i pooljoprivrede biti poznati sutra i istakao da će to biti nestranačke ličnosti, dok je lider Socijalističke partije Srbije i predsednik vlade Ivica Dačić izjavio da na sednici Predsedništva SPS nije razgovarano o personalnim rešenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da će se imena budućih ministara SPS znati u sredu ili četvrtak.

Vučić je posle petočasovne sednice Glavnog odbora rekao da "postoje manje dileme u Predsedništvu" i da će odluka biti doneta "tokom sutrašnjeg dana".

Na pitanje novinara ko su potencijalni kandidati, lider SNS je reko da neće o tome da govori, "zbog onog koji neće biti izabran".

"Najbitnije je da je SNS za tri najznačajnija minitarstva kandiduje nestranačke ličnosti", primetio je Vučić.

Lider Socijalističke partije Srbije i predsednik vlade Ivica Dačić izjavio je da na današnjoj sednici Predsedništva SPS nije razgovarano o personalnim rešenjima i da će se imena budućih ministara SPS znati u sredu ili četvrtak.

Posle sednice Predsedništva SPS, Dačić je rekao da će danas početi razgovore sa kandidatima za buduće ministre. On pomenuo direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca kao jednog od kandidata za ministra kulture i informisanja.

Dačić je rekao da će najverovatnije u petak biti održana sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o novim ministrima u vladi.

Prema njegovim rečima, SPS će dati i budućeg ministra sporta i omladine, i taj kandidat će, kao i kandidat za ministra kulture, biti, kako je rekao, neko od visokog integriteta i ugleda.

Rešićemo i pitanje ministarstva životne sredine

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren će vlada u narednih nekoliko meseci morati da reši pitanje nepostojanja ministartva životne sredine, objasnivši da za njegovo formiranje sada nije bilo vremena.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon sednice predsedništva i Glavnog odbora te stranke zašto novim Zakonom o ministarstvima nije formirano i ministarstvo za zaštitu životne sredine, Vučić je istakao da bi to zahtevalo odlaganje procesa rekonstrukcije vlade za još mesec dana što, kako kaže, ne bi naišlo na razumevanje.

"Da budem sasvim otvoren, bezbroj je stvari koje uvek možete da uradite bolje,ali da u sve to uđete potrebno vam je vreme. trudili smo se da poštujemo sve rokove, ali sam uveren da ćemo u narednih nekoliko meseci i to pitanje morati da rešimo", rekao je Vučić.

On je naglasio da su članovi Vlade Srbije svesni problema izostanka formiranja tog ministarstva i dodao da bi to bila prva stvar koju bi kritikovao u Zakonu o ministarstvima zato što su nadležnosti iz oblasti životne sredine "na čudan način raposređene" između ministarstva energetike, poljoprivrede i rudarštva i prirodnih resursa.

"Da vam kažem da bi nam za to bilo potrebno još mesec dana ne bih vas slagao ali plašim se da u Srbiji niko ne bi razumeo zbog čega zbog čega se na takav način ponašamo i zato vam iskreno govorim o nasim slabostima i šta nismo uspeli da prevaziđemo u kratkom vremenskom periodu", rekao je Vučić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić: Kandidati za ministra privrede i poljoprivrede u ponedeljak

Izvor: NaDlanu.com, 25.Avg.2013

Lider SNS izjavio je da će kandidati za ministre privrede i pooljoprivrede biti poznati sutra, i istakao da će svakako biti nestranačke ličnosti...Vučić je posle petočasovne sednice Glavnog odbora stranke rekao da "postoje manje dileme u Predsedništvu" i da će odluka biti doneta "tokom sutrašnjeg...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.