Vučić: Maršalov plan za Srbiju

Izvor: RTS, 16.Avg.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: "Maršalov plan" za Srbiju

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da do kraja godine, uz znanje i angažovanje velikog broja ljudi, stranih i domaćih stručnjaka, možemo da napravimo plan - šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo.

Do kraja godine, uz znanje i angažovanje velikog broja ljudi, stranih i domaćih stručnjaka, možemo da napravimo plan - šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo, a pre svega treba da napravimo sistem koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << funkcioniše, najavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

U rekonstruisanoj Vladi Srbije, na ministarskim i savetničkim mestima, sedeće ljudi iz inostranstva - Srbi i stranci. Ideja je, objašnjava Vučić za Kurir, da se dovedu najbolji, oni od kojih možemo nešto da naučimo i koji će nam pomoći da zemlja krene napred, prenosi Tanjug.

Na pitanje šta je savetovao Lazaru Krstiću kad mu je ponudio da bude ministar finansija, Vučić je odgovorio da mu je rekao da će imati mnogo problema.

"Rekao sam mu da će sve biti mnogo gore nego što misli. Da su trenuci slave kratki, da posle toga dolazi kritika, jer u Srbiji svi pokazuju svoju snagu ako nekoga što jače opsuju", rekao je Vučić.

"To, sine, i tebe čeka. Ako si spreman to da prihvatiš, uđi u arenu. Ako nisi, onda nemoj ni ulaziti. Da će te neko čuvati u staklenoj kugli, da ćeš biti zaštićen - nećeš", rekao je Vučić i dodao "Ja ću ti pomoći, ja ću te štititi od svih teških poteza, reći ću da je to naša zajednička ideja, pa će to iskoristiti da udare po meni".

"Ali moraćeš da očvrsneš, da se tučeš, da se boriš, jer sve reforme koje mislimo da sprovedemo bolne su i teške, ali napraviće nam normalnu zemlju", rekao je Vučić u intervjuu objavljenom u elektronskom izdanju Kurira.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.