Vučić Lavrovu dao DVA pisma, dobio jedno

Izvor: Mondo, 21.Feb.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić Lavrovu dao DVA pisma, dobio jedno

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov stigao je danas u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu. Nakon dobrodšlice na aerodromu otišao kod Aleksandra Vučića u vilu "Mir". Srpski predsednik mu uručio dva pisma, a od njega dobio jedno.

Na aerodromu su ga dočekali ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Lavrov se večeras sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji mu  je uručio pismo za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Rusije Vladimira Putina s pozivom da poseti Srbiju.

Vučić je Lavrovu uručio još jedno pismo za porodicu ruskog pilota Romana Filipova, pripadnika ruske vojske čiji su avion nedavno oborili u Siriji i zamolio Lavrova da ga preda.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu s šefom ruske diplomatije kazao da danas obeležavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, tokom kojih smo prošli "sito i rešeto", izgubili mnogo ljudi boreći se za slobodu naroda.

Preneo je i da je Lavrov njemu uručio pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u kojem na veoma lep način govori o saradnji dve zemlje i budućim odnosima.

"Predao sam ministru Lavrovu pismo za predsednika Putina u zahvalnost za sve što je učinio na razvoju dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje i nadi da ih još više unapređujemo", kazao je Vučić.

Rekao je da je napisao još jedno pismo ime građana Srbije za porodicu Romana Filipova, pripadnika ruske vojske i zamolio Lavrova da ga preda.

"Završio sam to pismo govoreći o hrabrosti koja je zadivila srpski narod i građane Srbije. Završio sam kako se govorilo u vreme najvećih heroja, srpskih junaka. Za junacima se ne plače, za njima ostaje šta su učinili", istakao je Vučić.

On je novi heroj Rusije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boraviće u radnoj poseti Srbiji danas i sutra.

Sutradan, u četvrtak u 10.00 časova predsednik Vučić i ministar Lavrov prisustvovaće prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save na Vračaru.

Lavrov dolazi u posetu Beogradu u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, saopštila je ranije njegova porparolka Marija Zaharova.

Vučić i Putin: Razgovor o gasu i škakljivim temama

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.