Vučić: Kol išao ispred svog vremena

Izvor: RTS, 16.Jun.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kol išao ispred svog vremena

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom smrti nekadašnjeg nemačkog kancelara Helmuta Kola, uputio pismo saučešća predsedniku Savezne Republike Nemačke Franku Valteru Štajnmajeru i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.
"Rastužila me je vest o smrti dugogodišnjeg kancelara Helmuta Kola. Kao kancelar koji je najduže bio na toj funkciji posle rata, uspeo je da sprovede svoje mudre ideje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o ujedinjenju Nemačke i bio pokretač uvođenja jedinstvene evropske valute", navodi se u pismu predsednika Vučića.

Ovim potezima, dodaje se u pismu, Kol je išao ispred svog vremena, doneo je napredak i blagostanje nemačkim građanima i u novu eru uveo zemlju koja je poznata kao vodeća snaga evropskog kontinenta.
"Molim vas da porodici Helmuta Kola prenesete moje nadublje saosećanje", navodi se u pismu predsednika Vučića povodom smrti nekadašnjeg nemačkog kancelara Helmuta Kola.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Dačić uputili saučešće povodom smrti Helmuta Kola

Izvor: B92, 16.Jun.2017

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pisma saučešća povodom smrti nekadašnjeg kancelara Helmuta Kola...On je pisma uputio predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel..."Rastužila me je vest o smrti dugogodišnjeg kancelara...

Nastavak na B92...

Vučić: Hlmut Kol je išao ispred svog vremena i doneo blagostanje gradjanima

Izvor: Beta, 16.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom smrti nekadašnjeg nemačkog kancelara Helmuta Kola, uputio pismo saučešća predsedniku i kancelarki Nemačke, Frank-Valteru Štajnmajeru i Angeli Merkel, u kojem je istakao da je Kol išao ispred svog vremena i doneo blagostanje nemačkim gradjanima."Kao...

Nastavak na Beta...

Putin: Kol odigrao ključnu ulogu u završetku Hladnog rata

Izvor: Beta, 16.Jun.2017

 Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas Nemačkoj saučešće povodom smrti nekadašnjeg kancelara Helmuta Kola.Putin je u poruci nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i predsedniku Frank-Valteru Štajnmajeru odao priznanje Kolu "za ključnu ulogu koju je odigrao u okončanju Hladnog rata i ujedinjenju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.