Vučić: Kampanja protiv SNS

Izvor: RTS, 24.Jul.2009, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kampanja protiv SNS

Aleksandar Vučić optužio Demokratsku stranku da je, preko radikala i pojedinih medija, započela kampanju protiv naprednjaka, kako bi se umanjila popularnost SNS.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je Demokratsku stranku da organizuje medijsku kampanju u kojoj se funkcioneri SNS-a dovode u vezu sa kriminalom.

 

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da u kampanji protiv SNS-a učestvuje i Srpska radikalna stranka, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a da su ti napadi na naprednjake organizovani kako bi se umanjila njihova popularnost.

"Jasno je primećeno da direktna negativna kampanja ne može doneti dobre rezultate vladajućoj partiji i da će morati da budu uključeni svi drugi faktori, da se ne vidi da u toj kampanji učestvuje DS koja je organizovala i osmislila tu hajku i harangu", rekao je Vučić.

Negirao je da je ikada video Sretena Jocića osumnjičenog za učešće u ubistvu novinara Ive Pukanića i da se u Moskvi i Cirihu sastajao sa Stankom Subotićem Canetom, koga pravosuđe Srbije tereti za šverc cigareta.

Vučić je novinarima poručio da ga iduće nedelje pozovu na poligraf i da će na tom testiranju odgovarati na sva pitanja o tvrdnjama da je imao kontakte sa osobama koje su optužene za teška kriminalna dela.

"Ako se ispostavi da je bilo šta od toga istinito, tog trenutka ne samo da nisam u politici, nego život za mene više nema smisla", rekao je Vučić.

Pozvao je i nadležne državne organe da provere navode koji se o njemu i lideru SNS-a Tomislavu Nikoliću plasiraju u medijima i da ih odmah izvedu na odgovornost, ukoliko se bilo koja od tih tvrdnji pokaže kao istinita.

Prema njegovim rečima DS je radikalima učinila ustupak tako što su odlukom Privremenog organa opštine Zemun svi kadrovi SRS-a u toj opštini vraćeni na ranija radna mesta ili raspoređeni na bolja, nakon što su prethodno bili upućeni na rad u Ugrinovce, Grmovac i Batajnicu.

"To je bio prvi mali znak dobre volje režima prema SRS-u, da bi ta stranka mogla da dobije vreme, mesto i prostor za vođenje kampanje protiv SNS-a", rekao je Vučić i dodao da se u kampanju nije uključio SPS, da kampanja ne bi bila "providna".

Naveo je da iz tog razloga u kampanji protiv SNS-a takođe ne učestvuju ni Radio-televizija Srbije i Večernje novosti, a da su učesnici, kako se izrazio "glavne batine" DS-a RTV B92 i listovi "Blic" i "Pres".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.