Vučić: Kada vidite njihovu hrabrost...(FOTO)

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kada vidite njihovu hrabrost...(FOTO)

Predsednik Srbije obišao je danas Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić."

Aleksandar Vučić je izjavio je da će država uložiti 263 miliona dinara za izgradnju sterilnog bloka, odnosno odeljenja za transplantaciju koštane srži, kako bi se stvorili najbolji uslovi za lečenje dece.

"Dogovorili smo danas. U petak će imati novac na računu za sterilan deo da bismo mogli još više dece da lečimo", rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novinarima nakon obilaska te zdravstvene ustanove.

Izneo je i podatak da je u Insitutu od osnivanja urađeno 294 transplantacije koštane srži.

Konačno: Renoviranje Infektivne klinike

"Ta deca su toliko divna... ne možete da se ne divite njihovoj hrabrosti. Kada vama dođe da zaplačete, dođe vam da se postidite, kada vidite njihovu hrabrost", rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je u Institut do sada uloženo 142 miliona dinara, a da će u kompletnu obnovu biti uloženo još oko 20 miliona evra.

"To je ogroman novac, i kao što u Loznici dajemo 30 miliona evra u bolnicu, ulaženo u Valjevu, u novu zgradu Infektivne klinike u Beogradu, u nove kliničke centre... U roku od dve - dve i po godine, očekujemo nedvosmilseno vidiljivo, svakom koraku, revoluciju u zdravstvenim centrima, bolnicama i kliničkim centrima", istakao je Vučić.

Dodao je da je dirljivo videti ljubav lekara i medisicnkih sestara, ali pre svega majki, prema bolesnoj deci, koja se hrabro bore za život i budućnost.

Vera i ljubav: Kako je Dunja pobedila rak

Ponosan je, dodao je, na naše lekare koji su obezbedili da ljudi iz sveta dovode decu decu na lečenje.

"Za državu je važno da dodatno pojačamo mocguhnost ostanka naših lekara i sestara, kroz dalje povećanje plata. I to ubrzano. Da ih zamolimo da se i dalje trude i bore za našu decu kao i do sada", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.