Vučić: Jedinice za vanredne situacije Srbije, Albanije i Severne Makedonije radiće zajedno

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Jedinice za vanredne situacije Srbije, Albanije i Severne Makedonije radiće zajedno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle regionalnog susreta u Tirani, da će jedinice za vanredne situacije Srbije, Albanije i Severne Makedonije tesno sarađivati i da će se, ako se neka tragedija- požar, poplava, zemljotres dogodi u jednoj zemlji, sve raspoložive snage u drugim zemljama biće na raspolaganju toj zemlji.

Vučić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da su lideri balkanskih zemalja danas posetili Drač koji je stradao u nedavnom zemljotresu i najavio da će Vlada Srbije u ponedeljak doneti odluku da velikom sumom novca pomogne Albaniji.

Vučić je ponovio da se u okviru inicijative nazvane "mali šengen" razgovaralo o tome kako da se unapredi trgovinska razmena i promet kapitala i usluga zemalja regiona.

"Doneli smo važne odluke, a sporazume ćemo potpisati u Podgorici ili Beogradu, kako se dogovorimo", rekao je Vučić i dodao da će pre svega biti olakšano carinjenje, biti povećan broj traka na graničnim prelazima što je bitno ako se zna da granični prelaz Preševo - Tabanovce između Srbije i Severne Makedonije pređe oko 320 000 kamiona godišnje.

Predsednik Srbije je rekao da će biti formirano jedinstveno tržište rada, kako bi građani Srbije, Albanije ili Severne Makedonije mogli bez smetnje da rade u bilo kojoj od tri zemlje, što je od ogromnog značaja, obzirom na to da sve tri zemlje imaju problem sa radnom snagom.

Postoje predlozi da približimo i mnoge druge propise i napravimo veće tržište od 11 ili 12 miliona građana koje je mnogo privlačnije i za Evropsku uniju nego pojedinačne zemlje, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se u okviru inicijative o "malom Šengenu" sastao juče u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom i Severne Makedonije Zoranom Zaevom, a danas im se pridružio i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Jedinice za vanredne situacije Srbije, Albanije i Severne Makedonije radiće zajedno

Izvor: Danas, 21.Dec.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle regionalnog susreta u Tirani, da će jedinice za vanredne situacije Srbije, Albanije i Severne Makedonije tesno sarađivati i da će se, ako se neka tragedija dogodi u jednoj zemlji, sve raspoložive snage u drugim zemljama biće na raspolaganju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.