Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno niti uprošćeno, kako neki zamišljaju, istakao je Vučić.
"Ja se svakako zalažem i to ne krijem, i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Vučić novinarima u Šidu, gde je posetio fabriku za preradu mesa.

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema", objasnio je predsednik Srbije.
Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas, kaže predsednik i primećuje: "Za tango je potrebno dvoje".
Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.
Rekao je da, za razliku od Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, "a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima", ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju.
"Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa 'veličanstvenim patriotskim izjavama'", rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.
Vučić je rekao da će nedvosmisleno reći šta misli kada se bude blizu nekog opipljivog rešenja.
"To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju", rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima. 
Vučić je poručio i da nikakvih izbora, niti referenduma neće biti 4. novembra, kako to prognoziraju pojedinci iz opozicije. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2018

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.. . . "Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.