Vučić: Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije

Izvor: Prva.rs, 12.Jun.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije

"Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije, a ne odluka SAD, Velike Britanije, Ruske Federacije ili bilo koga drugog", naveo je premijer odgovarajući na pitanja novinara na Trgu Republike tokom promocije "Moja Srbija".
On je, upitan da li je najava rezolucije deo pritiska da neko od zvaničnika Srbije ode u Srebrenicu, rekao da na njega niko ne može da vrši pritisak.
Njegov odlazak ili neodlazak u Srebrenicu zavisi od bezbroj faktora, kazao je premijer i dodao da mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << treba da pokažu malo strpljenja po tom pitanju jer to nisu lake odluke.
Još, kaže, nije dobio nikakav papir u vezi sa najavljenom rezolucijom, iako je to očekivao u toku jučerašnjeg dana, te da ne može da komentariše nešto što nije video.
"Da me pitate zašto neki pišu nacrt rezolucije, a da Srbija sa tim nije upoznata, moram da kažem da to ne razumem, da mi nije jasno zašto to rade i da ne shvatam šta je krajnji cilj", rekao je Vučić.
Na pitanje, da li će, ako se rezolucija nađe pred Savetom bezbednosti, Srbija tražiti zaštitu od Rusije da stavi veto, Vučić je rekao da ne može ništa da kaže, jer nije video tekst rezolucije. 
"To mogu da vam komentarišem tek kad budem video tekst rezolicije, ako je loš tekst mi ćemo glasati protiv, a ako je dobar bićemo za, ali moram da vidim tekst", rekao je Vucicć.
Upitan šta se očekuje od posete predsednika Tomislava Nikolića Sarajevu, Vučić je rekao da očekuje korektnu i konkretnu posetu za uspostavljenje još boljih bilateralnih odnosa. 
A na pitanje o tome šta misli o izručenju Nasera Orića, Vučić je rekao da organi pravosuđa treba da rade svoj posao.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

"O putu u Srebrenicu odlučuje Srbija, a ne drugi"

Izvor: OkRadio.rs, 12.Jun.2015

Premijer Vučić je izjavio da će odluku o tome hoće li otići na obeležavanje 20 godina od Srebrenice doneti Srbija, a ne Rusija, SAD ili Velika Britanija. On je, upitan da li je najava rezolucije deo pritiska da neko od zvaničnika Srbije ode u Srebrenicu, rekao da na njega niko ne može da vrši...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.