Vučić: Imamo stabilnost, neće biti nemira u Srbiji

Izvor: Politika, 20.Feb.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Imamo stabilnost, neće biti nemira u Srbiji

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za Si-en-en da je Srbija uspela da uspostavi punu političku stabilnost i izrazio uverenje da je to razlog zbog kojeg će biti izbegnuti bilo kakvi nemiri.

U intervjuu za američki TV kanal Vučić je rekao da je Srbija duboko zabrinuta zbog svega što se dešava u regionu, ali da je on siguran da će Srbija to izbeći i postati odlično mesto za investitore.

Govoreći o političkoj i ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << situaciji u zemlji, Vučić je rekao da je vlast već stabilizovala ekonomiju i smanjila nezaposlenost.

Izrazio je uverenje da će reforme omogućiti rast zapošljavanja i dolazak značajnih investitora, a kao postojeće je naveo Mercedes, Boš, Etihad, Mišlen.

„Imamo punu političku stabilnost i to je veoma važno kako za Srbiju, tako i za region. To nam daje mogućnost da učvrstimo vladavinu prava i privučemo investitore”, rekao je Vučić.

Vicepremijer je podsetio da je Srbija započela pregovore o prijemu u EU, i da je ideja da se ti pregovori završe do 2020. godine.

Srbija je radila na učvršćivanju vladavine prava, borbi protiv kriminala i korupcije, zbog čega ljudi u Srbiji veruju u Vladi i reformskom procesu, ocenio je Vučić.

On je dodao da će se sprovođenje reformi nastaviti „punom snagom”, pre svega u promeni radnog zakonodavstva i nekih drugih propisa.

Na pitanje Si-en-en o sukobima u Ukrajini, Vučić je izrazio nadu da će „prijatelji u Ukrajini” uspeti da prevaziđu probleme.

Beta

objavljeno: 20/02/2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vučić: Imamo stabilnost, neće biti nemira u Srbiji

Izvor: Blic, 21.Feb.2014, 00:00

Prvi potpredsednik Vlade u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je večeras u intervjuu za CNN da je Srbija uspela da uspostavi punu političku stabilnost i izrazio uverenje da je to razlog zbog kojeg će biti izbegnuti bilo kakvi nemiri...U intervjuu za američki TV kanal Vučić je rekao da je Srbija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.