Vučić: Ići ći u Potočare

Izvor: Politika, 09.Jul.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ići ći u Potočare

BRISEL – Premijer Srbije Aleksandar Vučuć izjavio je danas u Briselu da će definitivno ići na komemoraciju srebreničkim žrtvama u Potočare, uprkos lošim bezbednosnim procenama.

„Bezbednosne procene me nikad nisu zanimale”, rekao je Vučić novinarima nakon susret sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom u Briselu.

On je kazao da ga ne zanimaju ni pojedine uvredljive izjave na račun Srbije.

„Sto puta sam se ugrizao za jezik da ne bih odgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na provokacije i uvrede”, rekao je Vučić i dodao da je jedino što je važno da se između srpskog i bošnjačkog naroda izgradi bolji i iskreniji odnos.

Upitan da prokomentariše današnju rezoluciju o Srebrenici koju je doneo Evropski parlament, Vučić je kazao da je primetio da su vodeću ulogu u tome imali hrvatski poslanici.

„Neću ništa više da kažem i sad ću se sto prvi put ugristi za jezik”, rekao je premijer Srbije.

-----------------------------------------

Ivanić: Moguće provokacije u Potočarima, na Vučiću odluka

SARAJEVO– Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da neće svi u Bosni i Hercegovini najiskrenije prihvatiti posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, da su moguće provokacije, ali da je na Vučiću da donese odluku o odlasku.

Procenjujući bezbednosne aspekte Vučićeve posete, Ivanić za Tanjug kaže:

„Na Vučiću je da odluči. S jedne strane verujem da bi ta poseta dobro došla njemu, Srbiji, stvaraju pozitivnih uslova u regionu, ali s druge, posle ove priče o rezoluciji (britanskoj), u BiH je veoma napeta atmosfera i mislim da je društvo dobrano podeljeno”, rekao je Ivanić.

On je istakao da nije siguran da će ta poseta od svih biti najiskrenije prihvaćena.

„Uveren sam da će zvanično Sarajevo to jako dobro prihvatiti, ali neoficijelni deo, nevladin sektor, pa i porodice ...Mislim da to zaslužuje dobru procenu “, dodao je Ivanić.

On ne očekuje nikakvu bezbednosnu pretnju, ali ističe da su moguće svojevrsne provokacije, zvižduci, kao što je to bilo i u ranijim slučajevima.

„Objektivno to je jedna ozbiljna procena i uveren sam da će Vučić doneti najispravniju odluku za sebe i za Srbiju”, zaključio je Ivanić.

Prema njegovm rečima u organizaciji obeležavanja 20. godišnjice od zločina u Srebrenici učestvuju pre svega nevladine organizacije, dok je učešće državnih institucija i istitucija Federacije BiH i Republike Srpske formalno i protokolarno.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Idem u Potočare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučuć izjavio je danas u Briselu da će definitivno ići na komemoraciju srebrenčkim žrtvama u Potočare, uprkos lošim bezbednosnim procenama..."Bezbednosne procene me nikad nisu zanimale", rekao je Vučić novinarima nakon susreta sa predsednikom Evropske komisije Žan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić ide u Potočare

Izvor: OkRadio.rs, 10.Jul.2015, 09:07

Premijer Aleksandar Vučić rekao je u Briselu da će ići na komemoraciju srebreničkim žrtvama u Potočarima, uprkos lošim bezbednosnim procenama. Vučić je u izjavi za RTS naveo da bezbednosne procene nikada neće biti razlog za odlazak ili neodlazak bilo kuda.   Istakao je da nikada nije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.