Vučić: I Priština da učini ustupke

Izvor: Blic, 18.Mar.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: I Priština da učini ustupke

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas, na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, da je Srbija postigla napredak na evropskom putu i učinila mnoge ustupke i da očekuje da ustupke učini i Priština.

Vučić se sastao sa Fileom uoči podnošenja aprilskog izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, saopštial je vladina Kancelarija.

"Srbija je postigla napredak na evropskom putu, učinili smo mnoge ustupke ali Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekuje da ustupke učini i Priština", rekao je Vučić.

Odgovor da li će Srbija dobiti datum zavisi od napretka u poboljšanju odnosa sa Kosovom, poručio Štefan File, pozdravljajući dinamiku dijaloga Beograda i Prištine.

Evropska komisija će u aprilu podneti izveštaj o napretku Srbije u evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine, nekon čega će Savet odlučiti o dodeljivanju datuma za početak pregovora o pridruživanju.

File je prethodno razgovarao sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem.

Povezane vesti: Vučić sa Hejgom o evrointegracijama, Kosovu i reformama U nedelju ponovo sastanak državnog vrha pred nastavak dijaloga Završen sastanak državnog vrha: Beograd će Prištini ponuditi zajednicu opština Kocijančič: Predstojeća runda pregovora Beograda i Prištine biće teža od prethodnih Kuči: Tema dijaloga biće sever Kosova

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija činila ustupke, vreme da ih učini i Priština

Izvor: Beta, 18.Mar.2013

BEOGRAD, 18. marta 2013. (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ocenio je u ponedeljak, na sastanku sa komesarom sa proširenje EU Štefanom Fileom, da je Srbija postigla napredak na evropskom putu .

Nastavak na Beta...

VUČIĆ: Očekujemo da i Priština učini ustupke

Izvor: Telegraf.rs, 18.Mar.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, i tom prilikom poručio da je Srbija postigla napredak na evropskom putu i učinila mnoge ustupke i da očekuje da ustupke učini i Priština

Nastavak na Telegraf.rs...

"Kosovo odlučnije protiv korupcije"

Izvor: B92, 19.Mar.2013, 10:23

Priština -- Komesar za proširenje EU Štefan File je u Prištini izjavio da Kosovo treba odlučnije da se bori za vladavinu zakona, ekonomski razvoj i protiv korupcije...Posle susreta za zamenikom premijera Kosova Hajredinom Kučijem i ministarkom evropskih integracija Vljorom Čitaku, File je rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.