Vučić: Hrvatski državni vrh da posveti više pažnje Srbima

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Hrvatski državni vrh da posveti više pažnje Srbima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Vučić je u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Hrvatske, Gordanom Markotićem, naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koji žive u Srbiji.

On se Markotiću zahvalio na saradnji i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske.

Sagovornici su izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << očekivanje da će, "uprkos pitanjima koja opterećuju odnose dve države, kroz zajednički rad biti ispunjen deo obaveza iz Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja, potpisane prošle godine".

Na sastanku je, "s tim u vezi, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će predstojeća zvanična poseta Vučića Hrvatskoj, na poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović, dati podsticaj razvoju odnosa i svih oblika saradnje, a posebno ekonomskoj.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Hrvatska da pokloni veću pažnju Srbima

Izvor: B92, 29.Avg.2017

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj...On je, u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Hrvatskom Gordanom Markotićem, naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.