Izvor: B92, 13.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vucic: "Hajka prozapadnih, proamerickih medija na SRS"

Republicki ministar za informacije Aleksandar Vucic izjavio je da je proteklih dana krenula "nezapamcena hajka i haranga" prozapadnih medija u Srbiji na SRS zato sto ih je prozvala da primaju americku pomoc. To je samo dokaz da smo pogodili sustinu stvari, rekao je Vucic u izjavi RTS-u. U te medije Vucic je svrstao B2-92, clanice ANEM-a, "Blic", "Glas javnosti" i "Danas" i "Vecernje Novosti". On je rekao da hajku na radikale vode one iste stranke koji bi "sve da ucine samo da se u ovoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspostavi kolonijalni i vazalni rezim", kao i da "Draskovicu, Djindjicu ni Kostunici nece poci za rukom da zajedno sa Sulejmanom Ugljaninom, Rasimom Ljajicem i Jozefom Kasom" razbiju Srbiju.

Jugoslovenski ministar informisanja, Goran Matic, rekao je u nedelju da je "medijski terorizam" sastavni deo ukupnih pritisaka na SRJ, a da su pojedini domaci mediji i nevladine organizacije produzena ruka "istih onih agresora koji su nas bombardovali". Kako prenosi Radio-televizija Srbije, Matic je rekao: "Trudicemo se da sve koji su ukljuceni u destabilizaciju zemlje stranim parama i konceptima jasno definisemo i da ih za dela koja cine podvedemo pod zakonske propise u skladu sa Ustavom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.