Vučić: Gašić neće biti smenjen, ali možemo da smenimo celu vladu i organizujemo izbore u ...

Izvor: Beta, 14.Maj.2023, 12:24

Vučić: Gašić neće biti smenjen, ali možemo da smenimo celu vladu i organizujemo izbore u ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić neće biti smenjen, što je jedan od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja", ali da postoji mogućnost da cela Vlada Srbije bude smenjena, a da novih izbora bude u septembru."A što da ga smenimo? Evo ja vam kažem - nećemo. Na pamet nam ne pada da smenimo Batu Gašića koji odlično radi svoj posao, ali nema problema, možemo da vam izađemo u susret još više, možemo da smenimo celu vladu. Idemo odmah na izbore. Za to ćete samo da sačekate 26. maj i ništa više", rekao je Vučić novinarima u Smederevu.Naveo je da "niko nikome ne čuva fotelje" i da će se to videti "vrlo jasno", te dodao za "koji dan", od 27. maja, više neće biti predsednik stranke i da će na skupu koji je najavio za 26. maj "sve objasniti ljudima"."Za izbore ste? 26. obaveštavam narod - idemo na izbore. To znači izbori najkasnije u septembru. Samo što vi nećete da birate koji će izbori da idu ovako i onako, jer ovo nije fontana želja", kazao je Vučić.Govoreći o protestima "Srbija protiv nasilja", Vučić je rekao da država i on kao predsednik imaju obavezu da poštuju ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vukadinović: Vučić želi da unese konfuziju u opoziciju i smanji pritisak zbog protesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2023

Politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas izašao u javnost sa do sada najdirektnijom najavom za vanredne izbore u septembru, ali je ocenio da u tome i dalje ima "jedna pogodbena nota".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.