Vučić: Gašić ne može da ostane ministar

Izvor: Press, 07.Dec.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Gašić ne može da ostane ministar

Premijer Aleksandar Vučić, izjavio je da ministar odbrane Bratislav Gašić, nakon što je uvredio novinarku B92, ne može da ostane u Vladi Srbije, i pritom se u ime vlade izvinio svim ženama u Srbiji.
        "Kada sam čuo šta se dogodilo, bio sam kao čovek iznenađen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome, ili ne bi trebalo da se dogode", rekao je on.
Kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uvek je bio protiv hajki i harangi i postavljao ne samo svoja leđa za sve ministre. 

"Postavljao sam sebe kao štit, i uvek sam dobro uradio, štitio sam ih od lažnih napada i optužbi. Time sam štitio Srbiju i državu, od ovoga ne mogu da pronađem ni izvinjenje, ni opravdanje", rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da je dobro što se Gašić izvinio, i da je to novost u našem političkom životu. 

"Ali izvinjenje nije dovoljno. Moramo da zaštitimo sve žene u Srbiji, to je bila loša poruka za sve žene i kada sam postao premijer, rekao sam da će biti moderna, pristojna zemlja. To je zemlja u kojoj se ne verđaju žene, u kojima nema mačizma i seksističkih uvreda", rekao je Vučić. 

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da "voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj". 

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila u kadru dok ministar govori. 

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje". 

Ubrzo je reagovao i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja. 

Novinarska udruženja su zatražila njegovu smenu i podržala najavljeni protest ispred zgrade Vlade Srbije. 

B92 je osudila Gašićevu izjavu i navela da će konsekvence koje ministar bude pretrpeo zbog svog političkog stava dati odgovor na pitanje o prirodi vlasti ove Vlade i dati odgovor na pitanje da li je stav ministra Gašića politička pozicija Vlade čiji je član. 

Gašićevu izjavu je kritikovali su predstavnici opozicija, civilnog društva, poverenik Rodoljub Šabić i poverenica Brankica Janković, ali i njegova koleginica iz Vlade Zorana Mihajlović. 

Ministar rada Aleksandar Vulin je rekao da je Gašićev komentar neprimeren, ali da je"dobar čovek i da je njemu sada najteže".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Gašić ne može da ostane ministar

Izvor: Akter, 07.Dec.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ministar odbrane Bratislav Gašić, posle komentara upućenog novinarki B92, ne može da ostane ministar..On je novinarima rekao da kad je čuo šta je Gašić juče rekao u Trsteniku da je bio šokiran i iznenađen, te da takve stvari ne mogu i ne bi...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.