Vučić: Džonson je prijatelj, voli srpski narod

Izvor: B92, 10.Nov.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Džonson je prijatelj, voli srpski narod

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da sa šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom očekuje dobre razgovore, podsetivši da je on osvedočeni prijatelj.

Vučić je podsetio da je on iskreni prijatelj koji je došao u Srbiju za vreme bombardovanja, što znači da poštuje i voli srpski narod.

Vučić je naveo i da Džonsona poznaje duže vreme, te da je on svakako posebna ličnost.

"On je bio, što je za Srbe u Temišvaru značajno, na našoj strani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 1999. godine, što ne znači da će on sada da promeni ono što se u međuvremenu dešavalo ili da je to realno, kao što vidim da mnogi Srbi sada maštaju da je moguće da se sa Trampovom pobedom dogodi", rekao je Vučić.

Džonson ima i drugačiju agendu i drugačiji su odnosi danas na Zapadnom Balkanu, primetio je Vučić dodajući da Evropi i svetu predstoje teški i burni odnosi.

To se moglo videti, naveo je, i iz načina na koji je kancelarka Nemačke čestitala pobedu Trampu, ili iz odnosa Francuske...

"U svakom slučaju, sve se prilično komplikuje, a naš posao i naš najvažniji zadatak je da sačuvamo mir, stabilnost i da svake godine uprkos teškim političkim okolnostima povećavamo naš ekonomski rast, da bismo mogli našem narodu na svakom mestu gde on živi da pomognemo mnogo više nego ranije", rekao je Vučić.

A s Džonsonom, dodao je, očekuje dobre razgovore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić i Džonson: Raste izvoz Srbije u Veliku Britaniju (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 10.Nov.2016

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija želi poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom i poručio da je važno unapređenje političkih i ekonomskih odnosa...Vučić je rekao da je trgovinska razmena dve zemlje relativno mala, imajući u vidu potencijale i mogućnosti, pre svega Velike...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.