Vučić: Đorđević računao troškove vojnog roka od godinu dana

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Đorđević računao troškove vojnog roka od godinu dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ranija procena tadašnjeg ministra odbrane Zorana Đorđevića da bi ponovno uvođenje vojnog roka koštalo 600 miliona evra urađena na osnovu pretpostavke da bi vojni rok trajao godinu dana.

"Đorđević je rekao da bi košalo 600 miliona evra, ali je računao da će da traje godinu dana. Znači ako je pola od toga (šest meseci), onda je već 300 miliona", rekao je Vučić novinarima u Gerontološkom centru na Bežanijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kosi u Beogradu.

 Vučić je rekao da je Đorđević računao i da bi moralo da dođe do obnove infrastrukture, nabavke kreveta i ostalih stvari, ali da on misli da je to jednokratna investicija i da ne mora nužno da uđe u ukupnu cenu služenja vojnog roka jer se to neće raditi u svakoj generaciji.

"Ali o tome ćemo da odlučujemo kada dođe vreme za to, u skladu sa interesima države", rekao je Vučić.

"Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora"

Vučić je izjavio i da Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora, ali da će obavestiti građane ako do dogovora dođe i da će predstaviti taj sporazum.

"Vrlo je teško postići bilo kakav dogovor. Nismo blizu dogovora, dogovora nema... Da smo mi blizu rešenja nismo, mnogo smo daleko... Ako bude došlo do dogovora obavestiću narod kompletno", rekao je Vučić.

Upitan o tome što Albanci iz Bujanovca, Preševa i Medveđe idu u Tiranu na razgovore, Vučić je rekao da nema strahove "od kandidovanja tema i želja mnogih koje se nisu promenile".

"Da sačekamo rezultate pa da vidimo ko je šta dobio, a šta izgubio. U eventualnom sporazumu sa Albancima moramo da znamo da smo svi pomalo izgubili", rekao je Vučić.

On je dodao da će narednih dana videti i predsednika Kosova Hašima Tačija i premijera Albanije Edija Ramu.

"Poštujem SPC, neću govoriti ništa loše"

Predsednik Srbije kaže i da veoma poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i da neće govoriti loše o onim predstavnicima SPC koji se kako je rekao, na njega kamenom bacaju na dnevnom nivou.

"Imam puno poverenje u patrijarha Irineja. Pripadam srpskoj crkvi ali ako od mene očekujete da govorim nešto loše o njoj, ja to neću, čak ni o onima koji se na mene kamenom bacaju na dnevnom nivou. Neću da ulazim u to", kazao je Vučić.

On je dodao da svako od nas ima mogućnost da narodu kaže "ovo je ono što nam srce govori, a ovo što nam razum govori".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKS: Neophodno uvesti obavezan vojni rok od najmanje šest meseci

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2018

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najavio je danas da će se u Skupštini Srbiji zalagati za vraćanje obaveznog vojnog roka u trajanju od najmanje šest meseci...Navodeći da je sposobna, brojna i uvežbana vojska "najbolja garancija za očuvanje mira i zaštitu srpskih nacionalnih interesa", POKS...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.