Vučić: Čudne stvari sutra u Berlinu...

Izvor: Mondo, 28.Apr.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Čudne stvari sutra u Berlinu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se dešavaju neke čudne stvari na sutrašnjem samitu u Berlinu, na kom će biti reči i o odnosu Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Pre svega čudan je format Samita a i ko je sve pozvan, zašto su pozvani Šarec, Plenković, Zvizdić...Oni su birali da bude Zvizdić, a da ne bude Dodik, iako je Dodik dobio najviše glasova od svih kandidata u BIH, legitimno izabaran za predsednika Predsedništva BIH...Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa tim izborom za Samit jasno da ćemo biti jedini koji će govoriti protiv nezavisnosti Kosova i to nije prvi put, naše je da se borimo na našu zemlju", rekao je Vučić.

Dodao je da će se u Berlinu razovarati o evropskoj budućnosti zemalja Zapadnog Balkana i da tu postoji zamor država EU prema proširenju.

"Biće najduži razgovori oko odnosa Beograda i Prištine - a tu se dešavaju čudne stvari", rekao je Vučić.

On je poželeo srećan Uskrs svim pravoslavnim vernicima, uz poruku "Hristos vaskrse" i dodao da je dan proveo "malo u Beogradu" pošto je putovao iz Kine nazad, a da sutra ujutru ide odmah u Berlin.

"Bićemo jedini koji praznujemo sutra u Berlinu", rekao je Vučić i kritikovao način na koji je predstavljena u javnosti njegova poseta Kini koja je donela velike rezultate, a na društvenim mrežama je kritikovana.

"Jedini sam dobio ovacije u Kini jer sam rekao da živimo u svetu licemerja, da su se ranije svi zalagali za otvoreno tržište, a kada su shvatili da ih je Kina sve pregazila, da pobeđuje u  svemu, onda su rekli stani malo...nećemo više čisto tržište. Kako vam sad to Kina smeta?", rekao je Vučić.

A Tači pred Berlin - traži sve!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.