Vučić: Crna Gora uvek ima pruženu ruku

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 21:58

Vučić: Crna Gora uvek ima pruženu ruku

Aleksandar Vučić kazao je da mu je ponašanje pojedinaca u Crnoj Gori neshvatljivo, ali da uvek imaju pruženu ruku Srbije, kao i Jakov Milatović.

"U svemu su videli Srbiju i "srpski svet". Kiša pada - Srbija je kriva. Sunce sija - Srbija je kriva", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da mnogi zloupotrebljavaju sintagmu "srpski svet" i da ne smemo da pitamo ništa o Srbima u regionu.

"Da li ne smem da pitam Slovence zašto Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne smeju da budu nacionalna manjina, a svi drugi smeju? Ne smem da pitam jer sam ja Srbin i 'time se vraćam u prošlost'", rekao je Vučić.

Novi Pazar, Sjenica i Tutin četiri puta više novca dobijaju od države, nego što zarađuju.

"Nigde ne postoji takva disproporcija u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je u Crnoj Gori već godinama najveći deo medija i političke elite dobrodošao, "moderan i savremen", ukoliko se u prvoj rečenici ogradi od Srbije.

"Ukoliko se ne ogradi od Srbije, on je četnički vojvoda, krezubi... Mislim da je SPC strašno važna za opstanak srpskog naroda ma gde srpski narod živi, ne samo u regionu. To je njena uloga vekovima. Mislim da imamo "najmoćnije oružje" - srpsku ekonomiju", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da Crna Gora uvek ima pruženu ruku od Srbije, kao i Jakov Milatović.

"Crna Gora uvek ima pruženu ruku Srbije, gospodin Milatović takođe. Uvek je dobrodošao u Srbiju. Prvo je rekao Brisel pa Beograd, pa je onda rekao Brisel, pa Slovenija, pa Beograd. Kako god rešio, dobrodošao je", rekao je on.

"Sve što požele da radimo zajedno, mi smo spremni da radimo zajedno", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom rezultata izbora u Crnoj Gori, da su za njega smešne priče da je on uz pomoć "Putina i Rusije srušio Mila Đukanovića".

"To mi je toliko jadno i pomalo smešno da ne bih ni govorio o tome", rekao je Vučić gostujući na RTS.

Kazao je da se tu, ipak, radi o nečemu drugom.

"Šta god da se dogodi, ako neko za koga je poznato da imam dobre odnose sa njim na izborima, kažu Vučić puko i propao, a ako neko negde slučajno pobedi, za koga nisu sigurni da je apsolutno protiv mene, kažu zlikovac Vučić, pomogao mu Putin da neko negde pobedi. Zašto se to radi, nema to veze sa Vučić, već zato što jedina Srbija koju oni žele da vide je neuspešna Srbija i nikada neće biti dovoljno mala ili da je po meri, već će uvek biti prevelika i presnažna ukoliko je i malo upsešna", kazao je Vučić.

Naveo je da je to za njega nerazumno, bezrazložno i sa vremena na vreme i histerično ponašanje prema Srbiji, kakvo je bilo iz dela dojučerašnje vlasti, a danas opozicije u Crnoj Gori, odnosno iz Đukanovićevog režima.

"Za mene je bilo potpuno neshvatljivo. Kiša pada - Srbija je kriva, Sunce sija - Srbija je kriva, za sve je Srbija kriva, i srpski svet. Nikada u životu tu sintagmu nisam izgovorio", rekao je Vučić.

Na pitanje šta misli o toj sintagmi - srpski svet, kazao je da ne misli ništa, osim da je neki zloupotrebljavaju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti gde je govorio o svim aktuelnim temama, kako domaćim, tako i svetskim. Opširnije pročitajte OVDE.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.