Vučić: Članice SB UN koje nas kritikuju za nesaradnju s Hagom primenjuju dvostruke aršine

Izvor: Beta, 09.Jun.2021, 00:53

Vučić: Članice SB UN koje nas kritikuju za nesaradnju s Hagom primenjuju dvostruke aršine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) optužio za primenu dvostrukih aršina članice tog tela koje su kritikovale Beograd zbog nesaradnje sa medjunarodnim sudom u Hagu.Na sednici SB UN na kojoj su izveštaj podneli predsednik i glavni tužilac Medjunarodnog rezidualnog mehanizma UN za krivične sudove, Karmel Adjijus i Serž Bramerc, Vučić je rekao da su mnoge države večeras optužile Srbiju da krši Rezoluciju 1966 SB UN koja se odnosi na saradnju sa sudom u Hagu."Mnoge države članice SB UN večeras su zatražile od Srbije da poštuje Rezoluciju 1966. Te reči dolaze od onih koji su brutalno kršili Rezoluciju 1244 SB UN, koja se odnosi na teritorijalni integritet SR Jugoslavije, tako što su počeli da priznaju nezavisnost Kosova. To je nešto što pokazuje dvostruke aršine", kazao je Vučić u drugom obraćanju najvišem telu UN.Vučić je rekao da će Srbija "nastaviti da saradjuje" sa Mehanizmom u Hagu, sa kancelarijom tužioca, i da će "ispuniti obaveze"."Ali pokušajte da nadjete neka prava rešenja, da ne ponižavate Srbiju, već da saradjujete s nama, da postignemo partnerski odnos. Mislim da će onda biti uradjeno nešto dobro u korist svih nas", kazao je Vučić članicama SB UN, medju kojima su i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić: Članice SB UN koje nas kritikuju za nesaradnju s Hagom primenjuju dvostruke aršine

Izvor: Danas, 09.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) optužio za primenu dvostrukih aršina članice tog tela koje su kritikovale Beograd zbog nesaradnje sa međunarodnim sudom u Hagu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.