Vučić: Čeka nas jedanaest teških dana

Izvor: RTS, 21.Mar.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Čeka nas jedanaest teških dana

Vladu i Srbiju očekuje jedanaest teških dana. Postoje stvari koje Beograd ne može da prihvati, ali i stvari koje ne sme da odbije, rekao je ministrima prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, saznaje RTS.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je ministrima, objašnjavajući tok pregovora sa Prištinom, da Srbiju i Vladu očekuje jedanaest teških dana.

"Ostalo nam je 11 dana pakla. I za Vladu i za Srbiju, ali postoje stvari koje ne možemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prihvatimo, ali i stvari koje ne smemo da odbijemo", rekao je Vučić ministrima na današnjoj sednici Vlade, saznaje RTS.

Prvi potpredsednik je još ocenio da se Vlada na unutrašnjem planu "suočava sa licemerima" koji je napadaju bez obzira na to šta uradi.

Vučić, koji je predsedavao sednici jer je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork, gde će učestvovati na sednici SB UN o Kosovu, ocenio je da niko osim srpske strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak, prenosi Tanjug.

"Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, to nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo", rekao je Vučić ministrima.

On je naglasio da Srbija ne odustaje od evropskog puta, da će nastaviti tim putem izrazivši nadu da će dogovor sa Prištinom biti postignut, ali i ukazao da "pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku".

"Niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neu ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali ni jedan posto šanse da papir prihvatimo", zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Ministri su, kako saznajemo, bili saglasni sa ovakvim ocenama prvog potpredsednika Vlade.

U saopštenju koje je izdato posle današnje sednice kaže se da je Vlada ocenila da dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi u konstruktivnoj atmosferi i bez pritisaka, kako bi se pronašla rešenja koja će osigurati opstanak i siguran život Srba u južnoj pokrajini i otvoriti evropske perspektive za Srbiju.

Ocenjeno je i da se samo pravednim rešenjem problema na Kosovu i Metohiji može obezbediti trajna stabilnost u čitavom regionu.

Takođe je zaključeno i da je interes Vlade Srbije da se postigne rešenje koje će osigurati dostojanstven život i prosperitet za sve građane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

RTS iz izvora u Briselu saznaje da je sinoćnji sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton trajao 13 i po sati i da je sve vreme bila otvorena specijalna linija sa Beogradom između Dačića i Vučića. Sve do minut pred konferenciju za novinare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nude nam neprihvatljiv papir

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2013

PREDLOG sporazuma sa Prištinom, koji je Evropska unija ponudila Beogradu tokom maratonske sedme runde pregovora u Briselu, neprihvatljiv je za državu Srbiju. Ali, dijalog mora da se nastavi. Tu informaciju u četvrtak je, bez ikakvog uvijanja, saopštio ministrima prvi potpredsednik Aleksandar Vučić,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.