Vučić: Biću nezadovoljan ako Darko Šarić uskoro ne bude uhapšen!

Izvor: Press, 22.Maj.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Biću nezadovoljan ako Darko Šarić uskoro ne bude uhapšen!

"Imam noćne more zbog stanja srpske ekonomije. Međunarodni monetarni fond je ovde pre dva dana rekao da moramo da zamrznemo plate u javnom sektoru i dramatično smanjimo rashode, a ne smemo da dižemo poreze, jer bi to dodatno umrtvilo privredne aktivnosti", objasnio je Vučić.
Prema njegovim rečima, o tome se mora razgovarati – “da vidimo kako da izlečimo srpsku ekonomiju, pa makar i izgubili naredne izbore“.
Prvi potpredsednik Vlade, ipak, ne veruje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << hapšenja čelnih ljudi “Galenike” dovesti do turbulencija u Vladi.
"Mi radimo svoj posao i biće još iznenađenja u narednom periodu",rekao je Vučić, i dodao da će biti “veoma nezadovoljan” ako uskoro ne bude uhapšen Darko Šarić.
"Bio sam pomalo naivan kada sam pomislio da niko ne želi da zaštiti gospodina Šarića, ali sam pogrešio. Ali kažem da su naivni i oni koji misle da će država Srbija mirno sedeti i čekati", istakao je Vučić.
Povodom sukoba sa pojedinim vladikama, Vučić je objasnio da Srpsku pravoslavnu crkvu ne vidi kao glavnu opoziciju vlasti, jer istupi nekog vladike ne znače stav cele crkve.
"U toj crkvi su i vladika Teodosije i vladika Jovan, obojica sa Kosova, koji podržavaju politiku Vlade prema Kosovu", naglasio je Vučić.
Osvrćući se na medijske vesti o korupciji i kriminalu u SPC, Vučić je ponovio da u borbi protiv korupcije niko neće biti zaštićen.
"Koliko znam, uhapšen je blagajnik Sinoda koji je radio neke malverzacije, otvarao pekare… Samo bih mogao da ponovim da nema tabua u toj borbi i da niko nije zaštićen", zaključio je Vučić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šta nam je "naredio" MMF?

Izvor: B92, 22.Maj.2013

Beograd -- Međunarodni monetarni fond (MMF) predložio je zamrzavanje plata u javnom sektoru i dramatično smanjenje rashoda u Srbiji, kaže Aleksandar Vučić...Prvi potpredsednik Vlade Srbije izjavio je u intervjuu za sutrašnji broj nedeljnika NIN kazao da će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.