Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Abeova posjeta istorijska za Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da posjeta premijera Japana ima veliki značaj za unapređenje odnosa dvije zemlje s ozbirom da je riječ o prvoj posjeti japanskog premijera poslije 31 godine.

Vučić je na sastanku delegacija Srbije i Japana rekao i da nikad nije vidio toliku gužvu kada dolazi neki stranački zvaničnik kao što je to danas slučaj.

"Za nas vaša poseta Srbiji ima istorijski značaj jer dolazi tačno 31 godinu posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poslednje posete japanskog premijera Srbiji", rekao je Vučić obraćajući se japanskom premijeru Šinzo Abeu.

Rekao je i da je veoma ponosan na činjenicu da Japan i Srbija imaju dugu tradiciju dobrih međusobnih odnosa koje karakteriše uzajamno poštovanje, te podsjetio na prvu diplomatsku korespodenciju između Milana Obrenovića i japanskog cara Mei Ðija 1882. godine, te poručio da je još od tog vremena uzajamne odnose dva naroda obilježilo međusobno razumjevanje, poštovanje, kao i pomoć Japana narodu Srbije.

U tom je smislu podsjetio da je Japan pružio veliku pomoć Srbiji tokom poplava 2014. godine, na čemu je posebno zahvalio premijeru Abeu, te ponovio da je posjeta japanskog premijera novi vjetar u leđa odnosima dvije zemlje.

Vučić je rekao i da nam predstoji period razvoja bilateralnih odnosa dvije zemlje i istakao da je sve više japanskih kompanija zaintresovano za ulaganje u Srbiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vučić: Istorijska posjeta za nas; Abe: Nikad nećemo zaboraviti pomoć Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2018

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da posjeta premijera Japana ima veliki značaj za unapređenje odnosa dvije zemlje s ozbirom da je riječ o prvoj posjeti japanskog premijera poslije 31 godine...Vučić je na sastanku delegacija Srbije i Japana rekao i da nikad nije vidio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.