Vučić 8. maja sa Salvinijem, pa sa Mogerini

Izvor: Mondo, 02.Maj.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić 8. maja sa Salvinijem, pa sa Mogerini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 8. maja u Rimu sa potpredsednikom vlade Italije Mateom Salvinijem, potvrđeno je Tanjugu iz dva diplomatska izvora.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prema istim izvorima, predsednik Srbije istog dana uveče sastaće se sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini na marginama sastanka u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani.

Ranije danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić najavio je učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsednika Vučića na samitu Brdo Brioni u okviru nastavka njegovog diplomatskog angažmana na traženju rešenja za kosovsko pitanje.

Ðurić je naglasio da će ti sastanci biti još jedna prilika da Srbja pokaže svoju opredeljenost za građenje normalnih odnosa u regionu.

Vučić: Evo šta je dogovoreno u Berlinu (VIDEO)

Predsednik Vučić o Kosovu i Metohiji razgovarao je prošle sedmice sa liderima dve stalne članice Saveta bezbednosti, Rusije i Kine, Vladimirom Putinom i Si Ðipingom.

Nakon toga učestvovao je na samitu o Zapadnom Balkanu u Berlinu, u organizaciji Nemačke i Francuske, koji su te dve zemlje zamislile kao pokušaj revitalizacije dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić potvrdio je spremnost Srbije za nastavak dijaloga istog trenutka kada Priština ukine takse na srpsku robu.

Predsednik je podsetio sve aktere procesa da bez saglasnosti Srbije nema rešenja za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.