Vučić 27. maja u Albaniji

Izvor: Mondo, 12.Maj.2015, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić 27. maja u Albaniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić oputovaće 27. maja u Tiranu u zvaničnu posetu Albaniji, objavio je list "Danas" pozivajući se na kabinet predsednika Vlade Srbije i na kabinet premijera Albanije.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Kako napominje list na svom sajtu, to će biti prva zvanična poseta srpskog zvaničnika Albaniji na najvišem nivou.

Domaćin srpskog premijera biće premijer Albanije Edi Rama, koji je 10. novembra 2014. boravio u Beogradu u prvoj poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najviseg albanskog zvaničnika u poslednjih 68 godina.

Najavljujući posetu Aleksandra Vučica Albaniji, savetnik predsednika vlade Albanije Škeljzen Malići rekao je za "Danas" da premijeri Rama i Vučic "trasiraju važnu prekretnicu na putanju koja ce biti osovina mira i stabilnosti u regionu".

"Ako je za šest ili sedam meseci ispravljeno ono što je celi prošli vek propušteno, to je velika stvar ne samo u albansko-srpskim odnosima već i za ceo region", smatra Malići.

On je najavio da će dva premijera razgovarati i o auto-putu Drač-Niš.

"Neka je Vučic dobrodošao i neka povuče nogu Srbima, otvori im put da upoznaju i poštuju Albaniju i Albance, i da onda autoputem buducnosti Drač-Niš krenu sa obe strane ljudi od biznisa, turisti, umetnici, sportisti...", zaključio je Malići.

Kako podseća "Danas", 5. februara ove godine u Tirani je održan prvi bilateralni sastanak srpskih i albanskih zvaničnika posle 23 godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.