Vučević uoči sutrašnjeg protesta: Neće biti 6. oktobra, niko ne može nasilno da ruši državu

Izvor: Beta, 18.Maj.2023, 18:21

Vučević uoči sutrašnjeg protesta: Neće biti 6. oktobra, niko ne može nasilno da ruši državu

 Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je uoči sutrašnjeg protesta u Beogradu u organizaciji dela opozicije, da "6. oktobra neće biti", odnosno da niko ne može nasilno da ruši državu. Vučević je ocenio da skupovi pod nazivom "Srbija protiv nasilja", započeti posle dva masovna ubistva početkom maja u kojima je stradalo 18 osoba a više njih ranjeno, nisu protesti protiv nasilja već pozivi na nasilje, na "obojenu revoluciju i destabilizaciju države". "Ne treba to mistifikovati, stvari se moraju nazvati pravim imenom. Niko nasilno ne može da ruši vlast, ne samo u Srbiji nego u bilo kojoj zemlji u svetu", kazao je ministar za televiziju B92. Upitan da li "neko spolja pomaže pokušaj obojene revolucije u Srbiji", ministar je kazao da ne raspolaže takvim podacima. "I da ih imam, ne bih to u ovom trenutku podelio sa javnošću. Nek se svako od nas zapita ko ima i kakav interes u odnosu na stabilnost Srbije, mislim da su tu odgovori kristalno jasni", kazao je Vučević.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tepić, Orlić i Paunović o odgovornosti države nakon masovnih ubistava

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2023

Predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP) i stranke Zajedno i Marinika Tepić i Nebojša Zelenović rekli su večeras da zahtevi opozicije vezani za odgovornost države nakon dva masovna ubistva u Srbiji početkom maja moraju biti ispunjeni, dok su članovi vladajuće koalicije Snežana Paunović i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.