Vučević sa ambasadorom Bugarske o saradnji: Vlajkov čestitao Novom Sadu dve titule (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević sa ambasadorom Bugarske o saradnji: Vlajkov čestitao Novom Sadu dve titule (FOTO)

Vučević je gostu predstavio Novi Sad kao univerzitetski, IT i poslovni centar region

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas danas je u Gradskoj kući ambasadora Republike Bugarske Radka Todorova Vlajkova i tom mu je prilikom mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i zahvalio mu se na poseti Novom Sadu.

Ambasador Vlajkov čestitao je Novom Sadu dobijanje dve važne evropske titule - Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i Omladinsku prestonicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evrope 2019. godine. 

a koji kontinuirano radi na obezbeđivanju novih investicija i značajnih infrastrukturalnih projekata.

Razgovarajući o budućoj saradnji sagovornici su se složili da će iskustva bugarskog grada Plovdiva, koji je izabran za Evropsku prestonicu kulture 2019. godine, mnogo značiti Novom Sadu prilikom realizacije aktivnosti vezanih za osvajanje tog prestižnog priznanja.

Inače, Fondacija koja će upravljati projektom "Novi Sad 2021", koju je Grad Novi Sad nedavno ustanovio, osnovana je po uzoru na Plovdiv.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.