Vučević: Pokretanje teme obaveznog služenja vojske ne treba doživljavati kao da je Srbija ...

Izvor: Beta, 07.Dec.2022, 10:47

Vučević: Pokretanje teme obaveznog služenja vojske ne treba doživljavati kao da je Srbija ...

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da ne treba niko da doživljava pokretanje teme o obaveznom služenju vojnog roka kao da je "Srbija bliže ratu ili bliže sukobima, pa neko hoće da mobiliše našu decu".On je za televiziju Prva rekao da se mogućnost obaveznog služenja vojnog roka "razmatra zato što nije dovoljna popunjenost u profesionalnom sastavu vojske", naročito u Beogradu i Vojvodini, kao i zbog obuke neophodne za reagovanja u vanrednim situacijama."Kada pričamo o eventualnom ponovnom vraćanju Zakona o služenju vojnog roka, ne govorimo o ratu", rekao je Vučević i dodao da se "obavezna vojna obuka razmatra", i da to "nije odluka koja se donosi preko noći".Dodao je da to "nije prioritet Ministarstva odbrane", ali da će svakako o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka "biti uradjene stručne analize i javna rasprava".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučević: Obavezno služenje vojske ne znači da je Srbija bliže ratu

Izvor: Danas, 07.Dec.2022

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da ne treba niko da doživljava pokretanje teme o obaveznom služenju vojnog roka kao da je "Srbija bliže ratu ili bliže sukobima, pa neko hoće da mobiliše našu decu".  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.