Vrtić u Radničkoj ukida liste čekanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić u Radničkoj ukida liste čekanja

NOVI SAD -

Problem nedovoljnog broja mesta u državnim vrtićima ponavlja se iz godine u godinu, pa roditelji često decu gotovo odmah po rođenju upisuju na listu čekanja jer su tako veće šanse da budu primljena. Ako se ispune obećanja iz "Radosnog detinjstva", Novi Sad bi mogao biti prvi grad u Srbiji u kom će liste čekanja od ove godine biti ukinute.

Rezultati upisa osvanuli su su jutros na vrtićima PU "Radosnog detinjstva", prema njima 500 mališana je u junu ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na listi čekanja.

Po rečima direktora te ustanove Borislava Samardžića, novi vrtić koji se gradi u Radničkoj ulici, rešiće roditeljske muke.

"Lista čekanja će biti anulirana već ove godine s obzirom da rebalansom budžeta imamo obećanje od grada osnivača da ćemo dobiti nedostajuća sredstva za završetak radova u Radničkoj ulici i tih 500 dece koja su na listi čekanja trenutno u junu mesecu, mogu biti već od jeseni upisana" kaže Samardžić.

"O tome da li će vrtić u Radničkoj bii gotov ove jeseni, znaće se nakon zasedanja skupštine grada krajem juna, kada se očekuje odluka o rebalansu budžeta", rekao je Samardžić. Roditeljima koji ne žele da se oslone na obećanja iz grada, dobro će doći infomacija o žalbama na rezultate upisa.

"U roku od 7 dana od današnjeg dana roditelji mogu da dobiju uvid u dokumentaciju u socijalnoj službi, a u roku od 15 dana od današnjeg dana da podnesu žalbu upravnom odboru", rekao je Samardžić.

Novi Sad je inače jedini grad u Srbiji u kom se na listi čekanja nalaze deca čiji su roditelji nezaposleni, rekao je Samardžić, i dodao da u Beogradu na primer deca takvih roditelja se ni ne stavljaju na listu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.