Vršnjačko nasilje cveta u Crnoj Gori, građani zabrinuti

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 11:34

Vršnjačko nasilje "cveta" u Crnoj Gori, građani zabrinuti

Rast vršnjačkog nasilja prepoznaje 77,6 odsto crnogorskih građana, a 94 odsto izražava veliku ili određenu brigu zbog ove pojave.

To su podaci nevladine organizacije CGO puls. Većina građana smatra smatra da Vlada Crne Gore ne reaguje adekvatno na ovaj ozbiljan problem, saopšteno je iz ove NVO.

"Odgovornost za rast vršnjačkog nasilja se usmerava ka brojnim akterima – od roditelja, maloletnih nasilnika, i obrazovnih institucija, preko medija i policije, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do negativne društveno-političke klime, sudova, vlade, tužilaštva, političara, verskih zajednica", navodi se u saopštenju.

Ukazuju da prepoznavanje odgovornosti različitih aktera treba čitati i kao instrukciju ko sve treba da se osnaži da bi se ovaj problem, koji svi vide na gotovo identičan način, nezavisno od demografskih i drugih razlika u Crnoj Gori, suzbijao, preneo je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.