Vršačkom Drugom oktobru duguju 400 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršačkom "Drugom oktobru" duguju 400 miliona dinara

VRŠAC - Komunalno preduzeće "Drugi oktobar" iz Vršca potražuje od potrošača oko 400 miliona dinara, izjavio je danas direktor tog preduzeća Ljubisav Šljivić.

On je agenciji Beta rekao da su dugovanja građana 116 miliona, a pravnih lica 285 miliona dinara.

Šljivić je naglasio da je obaveza "Drugog oktobra" da zaštiti one koji redovno plaćaju, tako da su prinuđeni sve dužnike da skinu sa mreže kako se dugovi ne bi uvećavali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Nudimo i dogovor oko plaćanja, može i u ratama, samo da se sve namiri. Naša maloprodajna cena je trenutno najniža u Srbiji i iznosi 32,86 dinara bez PDV-a. Ne očekujem da će gas da poskupi, jer nije ni pojeftinio kada je trebalo", naglasio je Šljivić.

"Od ukupnog duga građana, 102 miliona je dug za gas i centralno grejanje, dok su firme za isporučeni gas dužne oko 100 miliona dinara. Mi "Srbijagasu" dugujemo 52 miliona dinara dospelih za plaćanje i 41,5 miliona dinara što nam je odloženo", rekao je Šljivić.

On je rekao da ta dugovanja ugrožavaju status preduzeća kod dobavljača navodeći da "Drugi oktobar" mora da uzima kredite kako bi sačuvalo likvidnost.

"Vršac je 98 odsto gasifikovan, a zemni gas je glavni energent. Sa smanjenjem temperature potrošnja se naglo povećava, pa u zimskim mesecima distribuiramo između 5 i 6 miliona kubika. Imamo preko 1.200 utuženih i preko 500 isključenih potrošača", rekao je Šljivić.

"Drugi oktobar" se u Vršcu bavi i distribucijom vode, održavanjem čistoće i zelenih površina kao i drugim delatnostima od javnog značaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.