Vršac: Sindikalac pisao Angeli Merkel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Sindikalac pisao Angeli Merkel

Popov je apelovao na Merkelovu da traži od Vlade Srbije da, kako se navodi, prestane sa skrivanjem korupcije, organizovanog kriminala i krađe u kompaniji Vršački vinogradi.

"Molimo Vas da svojim političkim uticajem i autoritetom pomognete da jedna nepristrasna komisija ispita ulogu korupcije, organizovanog sistemskog kriminala i krađe u Vršačkim vinogradima nad kojima ćete vi i Evropska unija imati nadzor i kontrolu", ističe se u pismu upućenom Angeli Merkel.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sindikata Nezavisnost u ovoj kompaniji je tražio od nemačke kancelarke i da svojim političkim uticajem pomogne u "raskrinkavanju političkih stranaka u stravičnoj korupciji".

"Ovo je apel za pomoć jer nema institucije i predstavnika vlasti kojima se nismo za ovih deset i više godina obratili", napisao je Popov.

Predstavnik sindikata u Vršačkim vinogradima ocenio je u pismu i da odgovornost za situaciju u tom preduzeću snosi "kompletna politička elita" u poslednjih više od dvadeset godina.

Popov je nemačkoj kancelarki ukazao i da su se sindikalci godinama unazad obraćali predstavnicima vlasti, ali da su suštinski odgovori izostali.

"Uz vašu pomoć, nadamo se da će što pre mnogi od tih državnih činovnika i krivično odgovarati jer krivična dela, kao što svi znamo, nikada ne zastarevaju", naveo je Popov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Poštovana gospođo Merkel, zovem se Jon Popov"

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2014

Jon Popov, predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Vršačkim vinogradima", uputio je otvoreno pismo nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.