„Vrisak“ kao TV serija

Izvor: Politika, 29.Okt.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Vrisak“ kao TV serija

Popularna horor franšiza Kevina Vilijamsona i Vesa Krejvena sa filmskog stiže u televizijski svet. Em-Ti-Vi najavio je deset epizoda prve sezone „Vriska“ za oktobar sledeće godine. U seriji glume Vila Ficgerland („Privatni doktori“), Ben Tejlor-Klaus („Strela“), Džon Karna („Komšije“), Karlson Jang („Prava krv“) i mnogi drugi. Spekuliše se da je ulogu jednog od ubice dobio mladi glumac Amadeus Serafini.

Producenti TV serije nameravaju da povratkom na televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kod gledalaca ponovo izazovu interesovanje koje pratilo filmski serijal, a za koji se smatra da je bio korak napred u tada posustalom horor žanru.

Kada se pročulo da je ovaj projekat u pripremi, producent filma Ves Krejven tada je izjavio da će „serije biti samo ako scenario bude dobar“. Pošto su svi njegovi kriterijumi ispunjeni, „Vrisak“ je zvanično najavljen za sledeću televizijsku jesen.

Prvi deo filma o maskiranom serijskom ubici koji progoni svoje žrtve je snimljen 1996. godine, a nakon njega je snimljeno još tri nastavka 1997, 2000. i 2011. godine.

----------------------------------

Da li je filmska ekipa nezamenljiva?

Filmska verzija imala je odličnu glumačku ekipu koju su predvodili Niv Kembel, Kortni Koks i Dejvid Arket. Publika i kritika bili su oduševljeni njima, pa nisu dozvoljavali da Vilijamson i Krejven ubiju njihove likove. Posle objavljivanja imena glumaca u televizijskoj verziji, obožavaoci filmova o maskiranom ubici nisu oduševljeni odabirom. I Ves Krejven rekao je da će, pored scenarija, uspeh serije zavisiti od uverljive glume.

L. K.

objavljeno: 29.10.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.