Vrhovni sud SAD odobrio Trampovu tvrdu migracionu politiku: Strogi zakon o migrantima stupio na snagu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud SAD odobrio Trampovu tvrdu migracionu politiku: Strogi zakon o migrantima stupio na snagu

Sudski spor o zakonitosti ovog akta se nastavlja.

Američki Vrhovni sud odobrio je zahtev administracije predsednika Donalda Trampa da u potpunosti sprovede novo pravilo koje će smanjiti molbe za azil imigranata na američko-meksičkoj granici.

Kako prenosi Rojters, to je ključni element Trampove tvrde imigracione politike.

Sud je ocenio da je zakon, koji zahteva da većina imigranata koji žele azil prvo potraže sigurno utočište u nekoj trećoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kroz koju su putovali na putu do Sjedinjenih Država, stupi na snagu dok se nastavlja sudski spor o njegovoj zakonitosti.

US Supreme Court hands President Donald Trump a decisive win for his policy on illegal immigration pic.twitter.com/2PMv3avrlM

— TRT World Now (@TRTWorldNow) September 12, 2019

Liberalne sudije Sonja Sotomajor i Rut Bader Ginsburg bile su protiv te odluke.

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.