Izvor: RTS, 06.Jan.2021, 20:33

Vremenska prognoza - 7. januar

Na Božić se očekuje razvedravanje, prvo na severu i zapadu. Najviša dnevna temperatura od 6 do 10 stepeni. U Beogradu umereno oblačno, temperatura do 8 stepeni. U petak na jugu i jugozapadu biće na snazi narandžasti meteoalarm.



Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
07.01.2021. Četvrtak Umereno do potpuno oblačno, u većem delu suvo, na severu i sa dužim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sunčanim intervalima, samo ujutru i pre podne u centralnim, južnim i istočnim krajevima, mestimično sa kišom, u brdsko - planinskim predelima sa snegom. Vetar slab, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, a najviša dnevna od 6  do 10 stepeni.
08.01.2021. Petak Oblačno, još malo hladnije, mestimično sa kišom koja će se ponegde na jugu i jugozapadu lediti pri tlu, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Više padavina se očekuje na jugozapadu i jugu. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3 , a najviša od 3 do 7 stepeni. Upozorenje - opasna pojava: Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%, potencijalno opasna pojava: Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 90%
09.01.2021. Subota Umereno i potpuno oblačno i uglavnom suvo, u planinskim predelima, a posle podne i uveče i u južnim i centralnim krajevima sa snegom. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 2 do 5 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80%
10.01.2021. Nedelja Oblačno mestimično sa kišom i snegom, koja će se ponegde na jugu i jugozapadu lediti pri tlu, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Očekuje se formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača u većem delu Srbije. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Sneg, formiranje/povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 11.01.2021. do 15.01.2021.)
U ponedeljak prestanak padavina. U utorak suvo i hladno. Od srede oblačno u brdsko-planinskim predelima padaće sneg a u nižim predelima sa kišom i snegom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas umereno do potpuno oblačno vreme, temperatura do 10

Izvor: Danas, 07.Jan.2021, 01:25

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i suvo vreme, sa dužim sunčanim intervalima samo na severu, saopštio je Republički hidrometorološki zavod.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.