Vremenska prognoza - 5. januar

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 5. januar

U Srbiji danas oblaci, sneg, susnežica i jak vetar. Najviša dnevna temperatura od 0 do pet stepeni. Zbog poledice na snazi žuto meteo-upozorenje i za danas i za dane praznika.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
4. 1. 2020. Subota: Pretežno oblačno. Na severu i duž rečnih tokova usled niskih temperatura moguća je pojava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poledice. Vetar slab, na istoku umeren i jak, zapadni i jugozapadni. Najviša temperatura od 3 do 7 stepeni, u mestima gde će se magla zadržati duže tokom dana niža, a u Negotinskoj Krajini oko 11 stepeni. Uveče i tokom noći novo, jače naoblačenje sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz umeren i jak severozapadni vetar. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%
5. 1. 2020. Nedelja: Oblačno, mestimično sa slabim snegom uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno imati olujne udare, usled čega će se na planinama stvarati snežni nanosi. Više padavina očekuje se na jugozapadu zemlje. Na severu promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom snega. Krajem dana i tokom noći vetar u slabljenju. Jutarnja od -3 do 3, a najviša dnevna od 0 do 5 stepeni. U Negotinskoj Krajini suvo sa sunčanim periodima i najvišom temperaturom oko 7 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Sneg, formiranje/povećanje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%; Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.
6. 1. 2020. Ponedeljak: Ujutro slab mraz. Tokom dana malo i umereno oblačno, na severu sa dužim sunčanim periodima, a u planinskim predelima ponegde uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -1, a najviša dnevna od -1 do 5 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%
7. 1. 2020. Utorak: Ujutro slab i umeren mraz, mestimično magla. Tokom dana malo i umereno oblačno, na severu sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do -1, a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Upozrenje: U nižim predelima T min < -5 stepeni, verovatnoća 90%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.
8. 1. 2020. Sreda: Ujutro slab i umeren mraz, mestimično magla. Tokom dana malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od -8 do -3, a najviša dnevna od 2 do 5 stepeni. Upozrenje: U nižim predelima T min < -5 stepeni, verovatnoća 90%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 9. 1. 2020. do 13. 1.2020.)
Ujutro hladno, u većini mesta sa slabim mrazem, tokom dana malo ili umereno oblačno i suvo, uz postepeni porast dnevne temperature.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vremenska prognoza - 7. januar

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

Na Božić u Srbiji pretežno sunčano, samo će na jugu i jugoistoku pre podne biti umereno oblačno, ali bez padavina. Ujutro mraz, a ponegde i magla, temperatura od -8 do -3, tokom dana od 1 stepen do 5 stepeni. U delovima Beograda ujutro magla, tokom dana sunčano. Biće hladno, najviše 2...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.