Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 20:02

Vremenska prognoza 30. novembar

Sutra će u južnoj polovini zemlje biti padavina, uglavnom kiša, a u brdsko-planinskim predelima sneg. Temperatura slična današnjoj, ujutru od nule, najviša do 8 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
30.11.2022. Sreda: Ujutru po kotlinama i dolinama reka ponegde magla. U toku dana pretežno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Padavine će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti slabog intenziteta. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama istočne Srbije jak, istočni i jugoistočni, koji će povremeno dostizati udare olujne jačine. Jutarnja temperatura od 0 do 4, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%
01.12.2022. Četvrtak: Oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, posebno na istoku Srbije gde se očekuje formiranje snežnog pokrivača od 5 do 10cm visine, lokalno i više, dok će na severu Srbije biti suvo. U nižim predelima istočne i južne Srbije mešovite padavine (kiša, susnežica i sneg). Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno i olujni, istočni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 2 do 4, a najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%; Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%
02.12.2022. Petak: Umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 4 do 8 stepeni.
03.12.2022. Subota: Umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, tokom dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 5 do 9 stepeni.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 04.12.2022. do 08.12.2022.)
Pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROGNOZA ZA PRVU NEDELJU DECEMBRA Meteorolog otkriva kakve promene su pred nama

Izvor: Blic, 29.Nov.2022

U Srbiji će sredinom ove sedmice biti pretežno oblačno, ponegde uz slabe padavine, a sneg se očekuje na planinama od preko 800 metara nadmorske visine, jedino je još moguć, poručuje meteorolog Marko Čubrilo, i nešto niže na istoku Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.