Vremenska prognoza - 25. novembar

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 25. novembar

Vreme oblačno i suvo, samo na krajnjem jugu moguća kiša. Popodne postepeno slabljenje košave. Temperatura do 14 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
24.11.2019. Nedelja U košavskom području i Pomoravlju pretežno sunčano i vetrovito sa umerenim i jakim, povremeno i olujnim jugoistočnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vetrom, naročito izraženim na jugu Banata i u donjem Podunavlju. Na jugu i jugozapadu umereno oblačno, a u Timočkoj Krajini tmurno i hladno, povremeno sa sipećom kišom (rosuljom). Najviša temperatura od 7 na istoku do 16 stepeni na zapadu. Upozorenje, opasna pojava, udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%.
25.11.2019. Ponedeljak Iznad većeg dela umereno oblačno i suvo, samo na krajnjem jugu oblačno uz mogućnost kratkotrajne kiše, a u Timočkoj Krajini i dalje tmurno i hladnije, povremeno sa sipećom kišom (rosuljom). Vetar slab i umeren, u košavskom području još ujutru i pre podne jak jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima, koji će posle podne biti u slabljenju i skretanju na istočni. Najniža temperatura od -1 do 7,  najviša dnevna od 11 do 14,  u Timočkoj Krajini oko 8 stepeni. Upozorenje, opasna pojava, udari vetra  > 24 m/s verovatnoća 80%
26.11.2019. Utorak Umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo još ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku ponegde sa slabom kišom. Vetar slab, u košavskom području i na istoku umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 8, najviša  dnevna od 8 do 13 stepeni.    
27.11.2019. Sreda U većem delu umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima i malo toplije, osim na istoku, gde će se zadržati oblačno i hladnije. Krajem dana i tokom noći na severu i zapadu postepeno naoblačenje, ponegde sa kišom. Vetar slab, u košavskom području umeren, južni i jugoistočni.  Najniža temperatura od 1 do 6, najviša  dnevna od 9 na istoku do 17 stepeni na zapadu Srbije.                       
28.11.2019. Četvrtak Pretežno oblačno i relativno toplo, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša dnevna od 13 do 16, na istoku oko 9 stepeni.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 29.11.2019. do 03.12.2019.)
Pretežno oblačno s čestom pojavom kiše. Dnevna temperatura u postepenom padu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.