Izvor: RTS, 21.Nov.2022, 20:03

Vremenska prognoza 22. novembar

Za sada bez prave zime. Narednih dana i osetno toplije. Prognostičari upozoravaju na olujnu košavu, koja će sutra u Banatu biti i orkanske jačine. Od sredine dana naoblačenje i kiša, najjača ponovo na jugozapadu. Jutro hladno sa mrazom od -2 stepena, najviša dnevna do 12 stepeni. U Begradu vetrovito uz slabu kišu popodne. Temepratura do 10 stepeni.
Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />22.11.2022. Utorak: Vetrovito, duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, ponegde sa olujnim udarima, a na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Ujutro hladno, mestimično sa slabim mrazem. Naoblačenje sa kišom koje će pre podne zahvatiti jugozapadne i zapadne krajeve, sredinom dana i posle podne proširiće se i na ostale Srbije. Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu zemlje. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 8 do 12 stepeni. Upozorenja: Udari vetra > 28 m/s, verovatnoća 90%; Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 70%.
23.11.2022. Sreda: Oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama posle podne sa slabim snegom. Jugoistočni vetar će ujutro i pre podne biti u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac. Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 10 do 16 stepeni. Upozorenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 70%.
24.11.2022. Četvrtak: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku gde će biti oblačno, ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 7, najviša od 8 do 13 stepeni.
25.11.2022. Petak: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, osim u Banatu i na istoku zemlje gde se uz više oblačnost ponegde očekuje i slaba kiša. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, najviša od 9 do 13 stepeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.