Vremenska prognoza - 21. maj

Izvor: RTS, 20.Maj.2020, 19:02

Vremenska prognoza - 21. maj

Očekuje nas razvedravanje, osim na jugu zemlje. Temperatura do 20 stepeni.

 
Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
 
Četvrtak: Na severu i zapadu Srbije malo i umereno oblačno i suvo. U ostalim predelima oblačno i svežije, mestimično sa kišom i to uglavnom na istoku i jugu zemlje. Posle podne i uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prestanak padavina, zatim i postepeno razvedravanje.  Duvaće umeren, povremeno jak severni vetar, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 7 do 15 °S, a najviša  dnevna od 13 na jugu do 21 stepen  na severu zemlje. Upozorenje: Količina padavina ≥  20 l/m² u periodu do  12 h, verovatnoća 70%.
22.05.2020. Petak: Pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 18 do 21 stepen.             
23.05.2020. Subota: Umereno oblačno sa sunčanim periodima i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 20 do 24 stepeni.
24.05.2020. Nedelja: Prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinama koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, posle podne proširiće se na ostale predele. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 20 do 24 stepeni.         

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.