Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 20:26

Vremenska prognoza 2. decembar

Ujutru i pre podne mestimično slaba kiša i susnežica, a u Timočkoj Krajini i slab sneg. Posle podne suvo, na jugu sa sunčanim periodima. Ujutru temperatura od nule do 3 stepena, tokom dana do 9 stepeni. U Beogradu ujutru kratkotrajna kiša, a u višim delovima grada moguća je i susnežica. Tokom dana suvo, uz temperatururu oko 6 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
02.12.2022. Petak: Umereno do potpuno oblačno. Ujutro i pre podne slaba kiša i susnežica očekuju se na severu i zapadu Srbije, a u Timočkoj Krajini slab sneg. Posle podne u svim krajevima suvo, a na jugu i sa sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 u Timočkoj Krajini i na severu Vojvodine do 9 stepeni na jugu Srbije.
03.12.2022. Subota: Nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama zapadne i južne Srbije, u toku dana biće umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, tokom dana u košavskom području u pojačanju, pa se uveče očekuju i udari olujne jačine. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 4 do 9 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 70%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 80%.
04.12.2022. Nedelja: Pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak i olujni, a na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Najniža temperatura od 3 do 6, a najviša od 8 do 13, na istoku Srbije oko 5 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 28 m/s, verovatnoća 80%.
05.12.2022. Ponedeljak: Pretežno oblačno i u većem delu suvo, samo krajem dana na severozapadu zemlje kiša. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak i olujni, tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura od 3 do 6, a najviša od 10 do 14, na istoku Srbije oko 6 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 80%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 06.12.2022. do 10.12.2022.)
Promenljivo, povremeno s kišom, a sredinom sedmice jugoistočni vetar ponovo u pojačanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ najavio sneg: Večeras se u ovim delovima Srbije očekuju padavine

Izvor: 24sedam.rs, 01.Dec.2022

U Beogradu bi u nižim delovima mogla da padne slaba kiša, dok će u višim biti kratkotrajne susnežice

Nastavak na 24sedam.rs...

Oblačno sa kišom, susnežicom i snegom – temperatura do devet stepeni

Izvor: RTS, 02.Dec.2022, 07:10

Hladno i oblačno vreme u zemlji. Ujutru se očekuje slaba kiša i susnežica, ponegde i slab sneg. Jutarnja temperatura do tri stepena, najviša dnevna do devet stepeni. . Slaba kiša i susnežica ujutru i pre podne očekuju se na severu i zapadu zemlje, a u Timočkoj Krajini...

Nastavak na RTS...

Vremenska prognoza 3. decembar

Izvor: RTS, 02.Dec.2022

Sutra u Srbiji i periodi sunčanog vremena, a tek uveče na zapadu kiša. Tada će se i košava pojačati, naročito u Banatu. Ujturu od -1 stepen, najviša dnevna do 11. . .03.12.2022. Subota Ujutru po kotlinama i dolinama reka južne i jugozapadne Srbije magla. Tokom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.