Vremenska prognoza - 18. januar

Izvor: RTS, 17.Jan.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 18. januar

Pre podne kiša se očekuje na severu zemlje, a do kraja dana i u ostalim predelima. Stiže ovaj hladniji vazduh sa severozapada i spušta temperaturu. Ujutru najhladnije na jugu do -10, najviša dnevna od samo 3 na severu do 11 na jugu.

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
17.01.2019. Četvrtak: Pretežno sunčano i malo toplije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz dalje topljenje snežnog pokrivača na području centralne i južne Srbije. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 13 stepeni. Uveče i tokom noći na severu postepeno povećanje oblačnosti uz mogućnost slabe kiše. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%
18.01.2019. Petak: Ujutro iznad većeg dela zemlje vedro, po kotlinama i na jugu mestimično magla i umeren do jak mraz, samo na severu zemlje oblačno, mestimično sa kišom. U toku dana naoblačenje će se proširiti i na ostale krajeve, uslovljavajući slabu kišu, na planinama slab sneg. Na jugu i jugoistoku će se zadržati veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni, tokom dana u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od -10 na jugu i po kotlinama do 5 na severu, a najviša dnevna od 3 na severozapadu do 11 stepeni na jugu zemlje. Uveče i u toku noći sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima. Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća: 90%; Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%; Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 90%
19.01.2019. Subota: Pretežno oblačno, malo hladnije, mestimično sa kišom, na severu i zapadu i sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren severnih smerova, krajem dana u skretanju na istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.
20.01.2019. Nedelja: Pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Posle podne i krajem dana prestanak padavina očekuje se najpre na severozapadu. Najniža temperatura od -3 do 0, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.
21.01.2019. Ponedeljak: Ujutro mestimično slab do umeren mraz, ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. Veći deo dana suvo, a uveče i tokom noći na severu, zapadu i jugozapadu zemlje naoblačenje mestimično sa kišom i snegom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 1, najviša dnevna od 0 do 4 stepena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.