Vremenska prognoza - 1. januar

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 1. januar

Od stare godine rastajemo se uz postepen prestanak padavina, osim na planinama gde se do jutra očekuje i do 20 cm novog snega. Ovi oblaci odlaze na istok pa će prvog januara ponegde na severu biti i sunčanih perioda.  Već sutra uveče stiže novo naoblačenje, ovoga puta sa severe i donosi osetno hladniji vazduh. Jutarnja temperatura od -3 do 1, najviša do 4 stepena.

Prognoza vremena, upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
31.12.2018. Ponedeljak: Oblačno, u većem delu kiša i susnežica. Na zapadu, jugozapadu i jugu sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, u planinskim predelima jak, severni i severozapadni. Uveče i noću u slabljenju. Najviša  temperatura od 2 do 6 . U novogodišnjoj noći na severu i istoku Srbije, kao i na području Beograda prestanak, a u ostalim krajevima slabljenje padavina. Temperatura oko ponoći od -1 do 2 stepena. Upozorenje: Stvaranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.
01.01.2019. Utorak: Pretežno oblačno i suvo, samo na severu ujutro i pre podne pretežno sunčano, dok se na planinama tokom jutra očekuje provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 2 do 4 stepena. Tokom noći na severu jače naoblačenje, ponegde sa slabim mešovitim padavinama.          
02.01.2019. Sreda: Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni,  od sredine dana u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od 2 do 7 stepeni.
03.01.2019. Četvrtak: Umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. U planinskim predelima snežni nanosi i vejavica. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna u većini mesta od -2 do 0, na istoku do 4 stepena. Upozorenje: Stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.
04.01.2019. Petak: Umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. U planinskim predelima snežni nanosi i vejavica. Najniža temperatura od -7 do -3, najviša dnevna od -4 do 1 stepena. Upozorenje: Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%, Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.