Izvor: RTS, 30.Nov.2020, 20:20

Vremenska prognoza - 1. decembar

Ujutru mestimično mraz i magla. Tokom dana u većem delu zemlje pretežno sunčano. Posle podne i uveče košava u pojačanju. Temperatura slična današnjoj, najviša od 1 do 5 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
01.12.2020. Utorak: Ujutro mestimično slab, lokalno i umeren mraz, a u nižim predelima, po kotlinama i rečnim dolinama magla koja će se ponegde zadržati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pre podne. Tokom dana u većini krajeva pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno i tmurno. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -7 do -2, najviša od 1 do 5 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Tmin 17 m/s , verovatnoća 90%. Tmin 17 m/s, verovatnoća 95%.
04.12.2020. Petak: Pretežno oblačno i toplije, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. U Timočkoj Krajini oblačno i tmurno, povremeno sa rosuljom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i u Pomoravlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 2 do 6, najviša od 9 od 12, u Timočkoj Krajini 0 do 4 stepena. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%. 
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 05.12.2020. do 09.12.2020.)
Za vikend umereno oblačno, suvo i osetno toplije. Početkom naredne sedmice novo naoblačenje ponegde sa kišom. U Timočkoj Krajini tokom celog perioda oblačno i tmurno, povremeno sa rosuljom. U košavskom području nastaviće da duva umeren povremeno jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i olujne udare. Krajem perioda vetar u smanjenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.