Vreme u Srbiji opasno, upozoren ovaj deo zemlje

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 13:26

Vreme u Srbiji opasno, upozoren ovaj deo zemlje

Republički hidrometeoroloski zavod izdao je danas upozorenje na olujni i orkanski vetar, a sutra će na snazi biti narandžasti meteoalarm u Vojvodini.

U Srbiji će u petak vreme biti promenljivo i nestabilno, u većem delu s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području jak, povremeno i olujni, jugoistočni.

Vetar će posebno biti jak u Banatu, sa udarima vetra jačim od 17 metara po sekundi, zbog čega je uključen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narandžasti meteoalarm.

Kako objašnjavaju na sajtu RHMZ-a, to znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se.

Najniža temperatura kretaće se od 7 do 11 stepeni, najviša od 14 do 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.