Vreme je za bolje udžbenike

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je za bolje udžbenike

Obrazovna politika konačno bi trebalo da se osloni na razvijenu teoriju i praksu istraživanja udžbenika u našoj zemlji, kako bi udžbenici bili prilagođeni onome ko uči uz stalnu obuku nastavnika da odaberu prave udžbenike, zaključak skupa u Užicu.
Šta je udžbenik, da li je uopšte potreban, kakva je politika odobravanja i izdavanja udžbenika u Srbiji, pitanja su o kojima je na međunardnom naučnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skupu "Udžbenik u funkciji nastave i učenja" u Užicu razgovaralo 68 autora iz Slovenije, Poljske, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Želja im je da se konačno obrazovna politika osloni na razvijenu teoriju i bogatu praksu istraživanja udžbenika u našoj zemlji kako bi udžbenici bili prilagođeni onome ko uči uz stalnu obuku nastavnika kako da odabere pravi udžbenik.
rts.uzice@rts.rs 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.