Vreme je za EPP!

Izvor: Mondo, 03.Maj.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je za EPP!

Sećate li se obaveštenja za početak ekonomsko propagandnog programa koji je prekidao vaše omiljene serije ... recimo "Bolji život" ili "Dinastiju"? Podsetite se starih reklama za čarape, paštete i truleks krpe!

Tu su da objasne koliko je neki proizvod dobar, odnosno učine da zaboravimo koju smo emisiju gledali jer traju unedogled.

Najčešće informišu o penušavim napicima i povoljnim kreditima, ali nisu oduvek bile takve ... Dozvolite nam da vas vratimo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << decenija unazad i pokazaćemo vam koliko su zapravo smešne!

Legenda u reklami za čarape! Sećate li se Prosinečkog?



A, Lidije Vukićević? Zvezda serije "Bolji život" je snimila, u ono vreme verovatno "najjaču", a u današnje neverovatno bizarnu reklamu za čarape! Šta biste vi drage naše uradile da vam u stan upadne provalnik? Divile se čarapama koje je navukao preko glave, razume se!



Mislite da su grudi na izvol'te rezervisane za današnje doba i "iskvarenu omladinu" koja seva po društvenim mrežama?

Pre nego što pređemo na "prehrambene reklame" podsetite se reklame za farmerice!

A, onda i proizvoda za koji danas nema reklame ni na lecima za proizvode na akciji. Krpe za brisanje. "Tipi - topi"



Ovakve reklame više ne gledamo na televiziji - nema mesta čarapama, "truleks" krpama i brushalterima, ali za klopu će uvek biti mesta! Od začina, sladoleda sa nagradnim igrama i kobasicama na akciji ne može da se živi. Složićete se da jedva čekamo da se završe, pa da nastavimo sa gledanjem programa.

Nekad to nije bilo tako. Čim bi počela reklama, klinci bi udarili u pesmu ...



Ili ovu ...



Ako ste zaboravili tekst prethodne dve, tekst treće ćemo vam napisati: Mmmm, njam, njam, njam!

Kad smo već kod klope, kako izostaviti legendarnu reklamu sa gladnim padobrancima?



Nekada reklame nisu morale da traju dugo. Bilo je dovoljno jedno kratko "cipiripi", pa da zakukate mami da vam kupi kremić i da veliku kašiku ... eh ...



Kad se najedete paštete i cipiripija, trebalo bi popiti nešto ...

Cedevitu ...



ili "kraš ekspres"!



Sve ove reklame imaju nešto zajedničko - gledala ih je cela Jugoslavija. Sećate li se tih vremena i reklama za "radensku tri srca" koju su pili svi od Vardara, pa do Triglava?

Nadamo se da smo vas ovim reklama vratili u neka lepša vremena, ili makar nasmejali. Ako nismo uradili nijedno ni drugo, pogledajte reklamu za zastavu 101, slušajte lepu muziku i pitajte se gde je vozač?

 

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.