Vreme bošnjačkog i bosanskog buđenja

Izvor: RTS, 02.Avg.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme bošnjačkog i bosanskog buđenja

Uprkos pritiscima sa svih strana, pa i iz Brisela, ovo je vreme bošnjačkog i bosanskog buđenja, ocenio reis-ul-ulema islamske zajednice BiH Mustafa Cerić u Istanbulu.

Reis-ul-ulema islamske zajednice Bosne i Hercegovine, Mustafa Cerić ocenio je u Istanbulu da je ovo vreme bošnjačkog i bosanskog buđenja uprkos pritiscima sa svih strana, pa i iz Brisela da muslimani nisu vredni poverenja kada je reč o slobodi kretanja.

Cerić, koji je u subotu uveče u Istanbulu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvorio tradicionalni predramazanski seminar za glavne imame bošnjačke dijaspore u Evropi i Americi, izrazio je istovremeno žaljenje zbog takvog stava Evrope, ali i zahvalnost jer je Bošnjake muslimane to, kako je rekao, osvestilo da znaju gde su i šta moraju raditi.

"Želim da nastavimo svoju imamsku misiju u očuvanju i razvijanju islamskog i bosanskog identiteta kod naših ljudi, ma gde bili", naveo je Cerić.

Seminaru u Istanbulu prisustvuje i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.