Vrelo u Gruziji: Sakašvili pobegao od demonstranata

Izvor: Kurir, 08.Feb.2013, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrelo u Gruziji: Sakašvili pobegao od demonstranata

Prvobitno je bilo planirano da se Sakašvili obrati naciji ispred gruzijskog parlamenta, međutim, predsednik parlamenta je izjavio ranije ove sedmice da govor treba odložiti pa je Sakašvili izabrao gradsku biblioteku

TBILISI - Više stotina demonstranata koji su optužili gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija da krši ljudska prava primorali su ga da promeni mesto svog godišnjeg obraćanja naciji.

Demonstranti su polomili prozore i provalili kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrata gradske biblioteke odakle je trebalo da se obrati naciji, gađajući njegove saveznike među kojima gradonačelnika Tbilisija i jednu poslanicu kojoj je raskrvaren nos.

Sakašvili se obratio naciji iz svoje kancelarije i pozvao protivnike da se ne ponašaju kao rivali, jer to može ugroziti demokratiju i jedinstvo u zemlji.

Prvobitno je bilo planirano da se Sakašvili obrati naciji ispred gruzijskog parlamenta, međutim, predsednik parlamenta je izjavio ranije ove sedmice da govor treba odložiti pa je Sakašvili izabrao gradsku biblioteku.

Sakašvili, čiji mandat ističe u oktobru, pozvao je vladu da se skoncentriše na integraciju Gruzije i Zapada, da poštuje demokratske standarde i da se bori protiv kriminala.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.